De Beatrixschool

De Koningin Beatrixschool is een basisschool gelegen nabij het centrum van Papendrecht. Sinds november 2004  zitten we in een prachtig nieuw gebouw. De groepen 1 t/m 3 op de benedenverdieping en 4 t/m 8 op de bovenverdieping. I.v.m. ruimtegebrek in de school krijgen twee bovenbouwgroepen les in een gebouw achter de school. De Buiten Schoolse Opvang (BSO) is gehuisvest in de school.
Met heel veel enthousiasme en vooral goede zorg voor alle leerlingen brengen we onderwijs in de praktijk. Grote onderlinge betrokkenheid vinden wij vanzelfsprekend.

De school telt ongeveer 450 leerlingen verdeeld over 18 groepen. Op school zijn ruim 30 personeelsleden werkzaam. De school is volop in beweging. We werken aan de zelfstandigheid van de leerling. Dit betekent dat er bij de kleuters met planborden wordt gewerkt en in de hogere groepen aan de hand van dag- en weektaken. Daarnaast besteden we veel aandacht aan zorg op maat. Alle groepen zijn verdeeld in drie niveaus.

In de groepen 1 en 2 maken we gebruik van Schatkist en in groep 3 wordt gewerkt met de nieuwste versie van Veilig Leren Lezen. De taalmethode die we gebruiken in groep 4 t/m 8 is Taal Actief en voor rekenen gebruiken we de methode ‘Alles Telt’. Bij de creatieve vakken wordt o.a. gebruikgemaakt van atelieronderwijs.  Muziek wordt gegeven door een muziekdocent. We blijven in ontwikkeling .
De zorg voor leerlingen staat bij ons hoog in het vaandel. Daarbij gaat het niet alleen om schoolprestaties, maar ook om de sociaal emotionele ontwikkeling. Aan het begin van ieder schooljaar wordt intensief gewerkt aan de positieve groepsvorming.
Voor ouders is onze school laagdrempelig. Ouderparticipatie is vanzelfsprekend.