Lezen

Groep 8 leerlingen lezen met de onderbouwleerlingen

Na de voorjaarsvakantie is aan elke leerling van groep 8 een onderbouwleerling gekoppeld.
Er wordt een prentenboek voorgelezen aan de kinderen van groep 1 en 2 en met de kinderen van groep 3 en 4 wordt gelezen met de methode Leesweg. Hiermee willen we bereiken dat de woordenschat van de kleuters wordt verhoogd en dat het leesniveau van de kinderen van groep 3 en 4 wordt verbeterd.

Vooraf hebben we de groep 8 leerlingen instructie gegeven over hoe er met de methode Leesweg moet worden gelezen en over het voorlezen uit een prentenboek. Bij beide onderdelen is herhaling het belangrijkste. Door woorden vaak te lezen, te benoemen en te horen, wordt de woordenschat vergroot en wordt het leren lezen vergemakkelijkt.

Aan het begin van de schooldag halen de groep 8 leerlingen “hun kind”op en zoeken een plekje op waar ze kunnen lezen. Er wordt tot uiterlijk 8.50 uur gelezen. Daarna worden de kinderen door de groep 8 leerlingen teruggebracht naar hun groep. Zowel de leerlingen uit groep 8 als de kinderen uit de onderbouw genieten zichtbaar van dit samen lezen. Het resultaat van dit gebeuren is: Enthousiaste leerkrachten en leerlingen en een goed resultaat op de vorige week afgenomen AVI toets.