KBS bij Alpe D'HuZes
04-06-2015

Sinds deze week is de echtegenoot van Kitty, leerkracht groep 1/2C, zijn best aan het doen om de Alpe d'HuZes een aantal keren te beklimmen. De school heeft hem geholpen met sponsoren door het ophalen van lege flessen. Daarom heeft hij de vlag van onze school meegenomen. U kunt Sebastiaan volgen via deze link. Hij is vandaag al voor de tweede keer boven geweest en maakt zich op voor de derde beklimming. Veel succes!!

Techniekroute
01-06-2015

Op 27 mei ging de techniekroute van start. Deze werd door de gemeente in samenwerking met verschillende bedrijven georganiseerd. De bedoeling is om kinderen van jongs af aan te laten ervaren wat techniek is en inhoudt. De leerlingen van groep 7 maken op deze manier kennis met onderdelen/producten die in het bedrijf worden gemaakt. Er werd ook aandacht besteed aan het uiteindelijke eindproduct. Thema van deze Techniekroute was: zien- horen- doen. We zijn op bezoek geweest bij Veth Propulsion en Pon Cat. Beide bedrijven gaven een presentatie en rondleiding. Daarna mochten de kinderen zelf aan de slag. Bij Veth Propulsion maakten ze een propeller. Deze kon worden bevestigd op de krukas die bij Pon Cat werd gemaakt. Zo ontstond een eindproduct dat beide bedrijven leveren aan scheepswerven. De ochtend was goed georganiseerd en de kinderen hadden er plezier in om de bedrijven te bekijken en zelf met techniek bezig te zijn.

Gips project
29-05-2015

Onlangs hebben de kinderen van groep 8C meegedaan aan het GIPS project. Het doel van de stichting GIPS is proberen meer begrip te kweken voor mensen met een handicap.
De methode van de stichting is de jeugd in rechtstreeks contact met hun gehandicapte schoolbezoekers te brengen. Zo kunnen de leerlingen ervaren dat gehandicapten ook gewone mensen zijn, die met de problemen van hun handicap kunnen omgaan en zo toch een normaal leven leiden.

Eindstand flessenactie Alpe'DuZes
26-05-2015

De flessenactie voor de Alpe d'HuZes zit erop. Er zijn ontzettend veel flessen ingezameld. De boodschappenkar in de hal was eigenlijk te klein, de vuilniszakken die eraan hingen zaten ook overvol met flessen. Juf Kitty heeft haar auto vaak volgeladen met flessen en is zelfs speciaal naar school gekomen om flessen op te halen! Daarna was het de taak aan Sebastiaan en zijn teamgenoten om alle flessen weg te brengen naar de supermarkt. Bij elkaar zijn er 1328 flessen ingezameld, bij elkaar is dat € 332,60 aan statiegeld. Daarnaast zijn er ook giften binnengekomen. Het totaalbedrag dat de Koningin Beatrixschool heeft opgehaald voor Team Automotive is €362,60!!! Wat een onwijs mooi bedrag! Team Automotive bedankt alle leerlingen, ouders en leerkrachten voor hun enthousiasme die hebben meegeholpen om dit mooie bedrag in te zamelen.

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40