Dodenherdenking
05-05-2015

Op maandagavond 4 mei hebben 5 leerlingen uit groep 8 de herdenkingsbijeenkomst bijgewoond. Deze startte om 18.30u met een kranslegging bij het Joods monument, waarna de stille tocht richting de Grote Kerk volgde. De leerlingen mochten voorop lopen met bloemen. Tijdens de bijeenkomst in de Grote Kerk hebben de leerlingen een tweetal gedichten voorgedragen en een vredesrap ten gehore gebracht. Zo had de jeugd een mooi aandeel tijdens deze herdenking.

Nadat de kranslegging en de twee minuten stilte bij het oorlogsmonument iets na 20.00u voorbij waren, mochten de leerlingen bij enkele graven hun bloemen neerleggen. We danken onze leerlingen voor hun respectvolle bijdrage aan deze herdenking!

Koningsfeest
24-04-2015

Op vrijdagochtend 24 april hebben we als school het Koningsfeest gevierd. We startten de dag met het Koningsonbijt en daarna mochten de kinderen van de groepen 1 t/m 3 hun fiets of step mooi versieren. Dit gebeurde buiten op het plein, terwijl het koningszonnetje lachend toekeek. De groepen 4 t/m 8 speelden o.a. Koningsbingo. Natuurlijk werd er ook gedanst. Op het nummer Energie! werd het ontbijt goed verbrand. Van de ouderraad kregen de kinderen op deze ochtend ook nog iets lekkers. Door alle hulp van de ouders en de ouderraad is deze ochtend weer soepel verlopen. Wij danken iedereen die geholpen heeft deze ochtend tot een succes te maken!

Adoptie oorlogsmonument
21-04-2015

Op maandagmiddag 20 april heeft groep 8 in de aula van de begraafplaats de adoptie van het oorlogsmonument overgedragen aan groep 7 van de Viermaster. De middag werd officieel geopend door burgemeester De Bruin en vervolgens hebben de leerlingen van groep 8 een indrukwekkende presentatie gegeven over wat ze allemaal hebben gedaan in het kader van het thema ‘oorlog en vrede’. Er werden foto’s getoond, gedichten voorgedragen en als slot een rap ten gehore gebracht.
Na dit gedeelte begaven de kinderen zich naar buiten, waar twee leerlingen bij het oorlogsmonument een bloemstuk neerlegden. Daarna legden alle kinderen respectvol een witte roos neer, gevolgd door 2 minuten stilte. Met alles wat groep 8 voor deze middag heeft gedaan en laten zien, kunnen we niet anders zeggen dat we heel trots zijn op groep 8. Geweldig gedaan allemaal.

Groep 8 naar de boerderij
17-04-2015

Op dinsdag 14 april is groep 8C naar een zuivelboerderij geweest in Strijen, georganiseerd door de Nederlandse Zuivel Organisatie. Hier hebben de kinderen veel geleerd over de melkveehouderij. Maar natuurlijk was het ook heel erg leuk om de dieren te voeren en te aaien!

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26