Verkeersweek
14-04-2015

De groepen 1 t/m 3 hebben in de week van 7 t/m 10 april gewerkt aan het thema verkeer. Door middel van liedjes, gesprekjes, filmpjes en verkeersplaten hebben we de kinderen o.a. geleerd hoe ze veilig kunnen oversteken (met en zonder zebrapad), hoe ze moeten oversteken tussen geparkeerde auto's, wat verkeersborden betekenen, enz. En hoe leuk is het dan om dit in het 'echt' te oefenen rondom de school. We hebben situaties nagebootst waarbij de kinderen de aangeleerde verkeersregels in de praktijk konden brengen. De ouders die ons geholpen hebben willen we hierbij hartelijk bedanken! Het was een geslaagde, leerzame week!

Bezoek aan Jip!
09-04-2015

8 april was voor groep 7b een bijzondere dag. De hele klas is bij medeleerling Jip in het Sophia Kinderziekenhuis op bezoek geweest. We mochten daar in een opleidingslokaal een feestje vieren.
We hebben spelletjes gedaan en ons eigen t-shirt versierd met textielstift. En toen kwamen de Cliniclowns ook nog onverwacht langs!
Om bij het ziekenhuis te komen, zijn we gesponsord door touroperator Verschoor Reizen. Zij hebben ons er kosteloos heen gebracht. Wij willen hen hartelijk danken voor deze service! Verschoor Reizen en het Sophie Kinderziekenhuis hebben het mogelijk gemaakt dat de klas voor even weer compleet was, geweldig!

Groep 8 in Jeugdjournaal
01-04-2015

Groep 8 heeft op dinsdag 31 maart een bezoek gebracht aan het Omniversum en het Bunker Museum in Scheveningen.  Dit in het kader van het project over de Tweede Wereldoorlog, waar groep 8 aan heeft gewerkt en het gemeentelijke project ‘adoptie oorlogsmonument’.
Het Jeugdjournaal wilde juist op deze dag een item maken over de vraag wat een bunker nu precies is. Het opnameteam van het Jeugdjournaal ontmoette de leerlingen van groep 8 in het Bunker Museum en enkele van onze leerlingen werden geïnterviewd. We zijn er trots op hoe onze leerlingen de vragen beantwoorden. Bekijk de uitzending hier (vanaf 4.55 begint het item).

Nationale Pannenkoekdag
31-03-2015

Groep 7b heeft vrijdag 27 maart meegedaan aan de Nationale Pannenkoekdag. Zij verwenden de bewoners van verpleeghuis De Wieken van Rivas met een stapel versgebakken pannenkoeken. De kinderen bakten voor en met de bewoners de Hollandse lekkernijen, waar heerlijk van werd genoten.

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26