Ik eet het beter
17-03-2015

Groep 7b doet dit jaar mee met ‘Ik eet het beter’. Hierbij leren de leerlingen  over voedsel en de schijf van vijf. Zo kregen we drie (bijna) complete moestuinen in de klas en mochten we spullen ophalen om een heus Testlab mee te starten. In het Testlab gingen de leerlingen in groepjes aan de slag met allerlei proefjes. Bijvoorbeeld de proef om te ontdekken in welk fruit de meeste vitamine C zit (met behulp van Betadine) of een proefje om water in voedsel aan te tonen. Niet alle proefjes waren even smakelijk, maar gelukkig zat er wel voor iedere leerling een extra rijstwafel in het pakket.

Muziek op school
16-03-2015

Op onze school krijgen we muziekles van juf Hanneke. Ook in groep 3c hebben we weer van alles geleerd. We hebben liedjes geleerd, het verschil tussen lage en hoge tonen gehoord, we hebben op de maat geklapt, met instrumenten gewerkt zoals claves, triangel, tamboerijn  en we hebben zelfs op een klokkenspel leren spelen. Maar we hebben vooral ook veel plezier gehad met elkaar! Wilt u een filmpje zien van zo’n muziekles? Klik dan hier

Chromebooks op school
13-03-2015

Sinds kort hebben wij de beschikking over chromebooks. Met deze speciaal ontwikkelde snelle computers kunnen de kinderen verschillende werkzaamheden verrichten. Een chromebook start zeer snel op en je werkt in ‘the cloud’. Ben je met bijvoorbeeld een werkstuk of presentatie bezig op school, dan kun je daar thuis gewoon mee verder. Wel zo handig. Met de aanleg van draadloos netwerk, dat in de voorjaarsvakantie plaatsvond, werd de school voorbereid op deze draadloze devices. Op de foto groep 7b, die aan een werkstuk werkt.

Maandbrief maart 2015
05-03-2015

De maandbrief van maart is verschenen. Een maandbrief die weer vol staat met het laatste nieuws van de school. U kunt de maandbrief raadplegen door rechts bij 'Laatste nieuws' te klikken op 'maandbrief maart 2015' of links in het menu te klikken op 'maandbrief'. Ouders van de school hebben de brief ook via digiDUIF ontvangen. Veel leesplezier.

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26