Maandbrief november
31-10-2014
De maandbrief van november is verschenen. Een maandbrief die weer vol staat met het laatste nieuws van de school. U kunt de maandbrief raadplegen door rechts bij 'Laatste nieuws' te klikken op 'maandbrief november 2014' of links in het menu te klikken op 'maandbrief'. Ouders van de school hebben de brief ook via digiDUIF ontvangen. Veel leesplezier.

Gastsprekers in groepen 8
10-10-2014
Donderdag 9 oktober kwamen er 2 Joodse gastsprekers in de groepen 8 vertellen wat zij tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Via het landelijk Steunpunt Gastsprekers WO II- Heden zijn we in contact gekomen met deze gastsprekers. Ze vertelden onder andere wat de oorlog met hen als persoon heeft gedaan en wat voor invloed het nu nog heeft op het dagelijks leven. Het waren indrukwekkende verhalen en een waardevolle aanvulling op de lessen geschiedenis.

Kinderboekenweek update
06-10-2014
Ook in groep 3C wordt er van het Kinderboekenweek een echt feest gemaakt. De kinderen hebben van een bladzijde uit de krant een muts gevouwen en die versierd met allemaal woordjes die ze zelf al kunnen schrijven en lezen!
Ze mogen ook hun lievelingsboek meenemen. Als de kinderen voorin de klas vertellen over dat boek, doen ze hun “leesfeestmuts” op en een feestelijk glitterhesje aan. Echt leesfeest dus!
De “leesfeestmutsen” zijn zo mooi geworden dat ze met z’n allen op de foto zijn gegaan. En natuurlijk was het beste plekje daarvoor bij het huisje in de hal, dat de Ouderraad weer zo mooi versierd heeft!

Kinderboekenweek geopend
01-10-2014
De Kinderboekenweek bestaat dit jaar 60 jaar en dat moet worden gevierd. Natuurlijk wordt er altijd veel aandacht aan (voor)lezen besteed, maar in deze speciale week doen we graag iets extra's. De opening bestond dit jaar uit een spetterend optreden van de bijna onherkenbare juf Corrie en meester Nils. Met  een eigen toneelstuk wisten zij alle 472 leerlingen te boeien en te betrekken bij hun spel. Het geheel eindigde zelfs met een spontane polonaise onder aanvoering van meester Piet.
In de groepen zullen ouders worden uitgenodigd om te komen voorlezen en het thema "Feest" zal op diverse manieren in de lessen worden verwerkt.

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39