Verkeersplein
04-11-2014
Op maandag 3 november kregen de groepen 4 en 5 op wel heel bijzondere wijze hun verkeersles. Niet in de klas, maar lekker buiten. Op het marktplein was een heus verkeersplein aangelegd. Op deze wijze waren de kinderen heel praktisch met verkeer bezig. Op een skelter konden de kinderen een parcours afleggen. Hoe geef je richting aan, wat betekent een verkeerslicht en hoe ga je om met verschillende verkeerssituaties. De kinderen mochten ook in een cabine van een vrachtwagen kijken. Ze leerden bij de vrachtwagen hoe belangrijk het is dat je altijd de chauffeur moet kunnen zien, om  zelf ook gezien te worden. Zo voorkom je dat je in de ‘dode hoek’ belandt. Dit reuzeleuke project, dat overigens goed werd begeleid,  werd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) in samenwerking met Shell uitgevoerd.

Maandbrief november
31-10-2014
De maandbrief van november is verschenen. Een maandbrief die weer vol staat met het laatste nieuws van de school. U kunt de maandbrief raadplegen door rechts bij 'Laatste nieuws' te klikken op 'maandbrief november 2014' of links in het menu te klikken op 'maandbrief'. Ouders van de school hebben de brief ook via digiDUIF ontvangen. Veel leesplezier.

Gastsprekers in groepen 8
10-10-2014
Donderdag 9 oktober kwamen er 2 Joodse gastsprekers in de groepen 8 vertellen wat zij tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Via het landelijk Steunpunt Gastsprekers WO II- Heden zijn we in contact gekomen met deze gastsprekers. Ze vertelden onder andere wat de oorlog met hen als persoon heeft gedaan en wat voor invloed het nu nog heeft op het dagelijks leven. Het waren indrukwekkende verhalen en een waardevolle aanvulling op de lessen geschiedenis.

Kinderboekenweek update
06-10-2014
Ook in groep 3C wordt er van het Kinderboekenweek een echt feest gemaakt. De kinderen hebben van een bladzijde uit de krant een muts gevouwen en die versierd met allemaal woordjes die ze zelf al kunnen schrijven en lezen!
Ze mogen ook hun lievelingsboek meenemen. Als de kinderen voorin de klas vertellen over dat boek, doen ze hun “leesfeestmuts” op en een feestelijk glitterhesje aan. Echt leesfeest dus!
De “leesfeestmutsen” zijn zo mooi geworden dat ze met z’n allen op de foto zijn gegaan. En natuurlijk was het beste plekje daarvoor bij het huisje in de hal, dat de Ouderraad weer zo mooi versierd heeft!

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26