Schaken
24-12-2012

De kinderen van de plusklas 5/6 hebben de laatste weken veel geoefend met schaken. Dinsdag 18 december stond meester Piet voor de grote uitdaging om het op te nemen tegen de hele groep.

Lees hier meer.

18-12-2012

Beste ouders en verzorgers,

Laatst heb ik een stukje in het Papendrecht Nieuwsblad geschreven omtrent het parkeer gedrag rond de scholen in Papendrecht. Ik wil u dit stukje niet onthouden.

De laatste tijd  bereiken mij weer steeds vaker klachten over het hinderlijke en gevaarlijke parkeergedrag rondom de (basis)scholen, veroorzaakt door ouders en verzorgers tijdens het halen en brengen van de kinderen.

Het is meer regel dan uitzondering dat auto’s schots en scheef staan op het trottoir of op de weg, soms zelfs met meerdere auto’s naast elkaar. Voetgangers en fietsers moeten daar dan maar tussendoor wurmen.

Gelukkig loopt het meestal net goed af, maar soms worden voetgangers of fietsers hierbij toch aangereden of komen ten val.

De scholen zelf geven ook aan dat zij, ondanks veelvuldige verzoeken in nieuwsbrieven en via schoolwebsites, vrijwel geen resultaat zien in het parkeergedrag..

Ouders die andere ouders aanspreken op hun parkeergedrag worden uitgelachen of uitgescholden.

Ik kan het op zich ook allemaal best begrijpen, want we hebben natuurlijk tegenwoordig allemaal weinig tijd. De parkeerruimte is vaak schaars en niet iedereen woont naast of vlakbij de school. Ook fietst het natuurlijk prettiger in de zon dan in de regen.

Toch zijn we wel met z’n allen verantwoordelijk voor de veiligheid van onze en andermans kinderen.

Daarnaast telt in noodsituaties elke seconde en is het dus belangrijk dat rijbanen, bochten en ondergrondse brandkranen vrij worden gehouden.

Rondom diverse scholen in Papendrecht zijn al diverse maatregelen genomen om de snelheid van de weggebruikers omlaag te brengen. Er zijn onder andere nieuwe en veilige oversteekplaatsen gecreëerd waar kleurige octopussen aangeven waar de kinderen het beste over kunnen steken.

Maar als het gaat om parkeren rondom de scholen zijn toch echt de ouders zelf aan zet.

Voor de volledigheid wil ik u nog op wijzen op de verkeersregels die van toepassing zijn op de van der Palmstraat.

Als u de Van der Palmstraat inrijdt ziet dit bord:

Dit bord geeft aan dat u een parkeergelegenheid oprijdt en dat betekent voor u als weggebruiker dat u alleen maar in de daarvoor bestemde vakken mag parkeren.

Doet u dit niet dan riskeert u een boete 85,- euro  7,- euro administratiekosten.

Vriendelijke groet,

Jolanda van Putten,
Wijkagent Westpolder / Het Eiland

Kerstmarkt
18-12-2012

Onze nieuwe keuken
19-10-2012

De nieuwe mobiele keuken is vandaag getest door de eerste groep kleuters: en hij is goedgekeurd! Wat zijn we blij met de nieuwe aanschaf. De ouderraad heeft van de opbrengst van de kledinginzameling  "Bag2school" een prachtige keuken laten ontwerpen en maken door Maxim van der Plank (vader van twee kinderen bij ons op school).
Hij is precies afgestemd op onze wensen en voorzien van een oven, magnetron en inductie kookplaat. We hebben als eerste de oven uitgeprobeerd en het resultaat was een voorraad heerlijk ruikende egelbroodjes (naar keuze met kaas of sesamzaad). De volgende stap wordt het koken van appelmoes...de appels liggen al klaar!

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39