Sint en zijn Pieten op school
05-12-2016

Sint en zijn Pieten waren ook dit jaar weer gelukkig in de gelegenheid onze school te bezoeken. En dat precies op 5 december. De aankomst was spectaculair. Snoeppiet zat vast in de schoorsteen en met een vrachtauto van Vego kwam Sint en Snoeppiet met schoorsteen en al aan. De schoortsteen werd met een heftruck van de vrachtauto getakeld en zo waren Sint en zijn Pieten weer bij ons. Gelukkig kregen we het voor elkaar om Snoeppiet te bevrijden en kwam alles toch nog goed. We hebben een gezellige dag met elkaar gehad. Bedankt Sint en Pieten!! Dag Sinterklaasje, tot volgend jaar!!
Op onze Facebookpagina meer foto's en een filmpje van de aankomst.

Diploma beter spelen en bewegen
24-11-2016
Papendrecht - "We staan te weinig stil bij het belang van een goede motorische ontwikkeling en gaan ervan uit dat alles wel vanzelf gaat. Want 'zo was het vroeger toch ook?' Maar het leven nu is niet meer te vergelijken met 'vroeger'. Kinderen krijgen minder spontane bewegingskansen: buiten spelen is op veel plekken te gevaarlijk geworden en er zijn steeds meer ontstpanningsvormen waarin bewegen geen rol speelt." De is de mening van professionals en de onderbouwleerkrachten van de Prins Florisschool en de Koningin Beatrixschool onderkennen bovenstaande en hebben mede daardoor de cursus 'Beter spelen en bewegen met kleuters' gevolgd. Op de cursus leerden ze vele nieuwe oefenvormen en kwamen de motorische leerlijnen uiteraard aan bod. Daarnaast werd de praktische vertaalslag gemaakt naar het eigen speellokaal en het plein. De speelzaal werd verdeeld in vier tuintjes: het tructuintje, het klimtuintje, het speltuintje en het mik- en jongleertuintje. Hierin werden uitdagende situaties gecreëerd voor de kleuters. De kleuters waren erg blij met de cursus van hun leerkrachten want ze mogen nu twee keer in de week op blote voeten gymmen en dat doen ze heel graag. Afgelopen woensdag ontvingen de leerkrachten hun certificaat uiteraard voor dit onderwerp op de meest logische plek in school.
Bron: www.papendrechtsnieuwsblad.nl.

Week van de mediawijsheid
21-11-2016
Kinderen groeien op in een wereld vol media. Dit betekent niet dat zij ook wijs met media om kunnen gaan. Elk jaar opnieuw worden daarom scholen, ouders en mediamakers opgeroepen kinderen te ondersteunen.
Dit gebeurt met het project mediamasters. MediaMasters is een interactieve game die scholen een kans biedt om op toegankelijke en uitdagende manier met media in de klas aan de slag te gaan. Spelenderwijs leren de leerlingen van de Koningin Beatrixschool (groepen 7 en 8) deze week meer over de kansen en gevaren die media bieden.

Fietscontrole
02-11-2016
Op woensdag 2 november is bij ons op school gestart met de ANWB fietscontrole voor de groepen 6 tot en met 8. Het is belangrijk dat met de donkere dagen de fietsen, en met name de verlichting, in orde is. Fiets in orde? Dan krijg je een certificaat. Een goede manier om in deze tijd weer bewust te zijn van een goede verlichting en zichtbaarheid in het verkeer. Alle ouders die hieraan meewerken: hartelijk dank.

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40